Sikkerhetsprodukter fra BS&B

Haakon Ellingsen AS har representert BS&B siden 1994, og vi har levert gode sikkerhetsløsninger til store og små installasjoner både offshore og til norsk industri. BS&B er verdens ledende produsent av sprengblekk (Rupture Disks).
Skrevet den 14.04.2021, 00.00
Sikkerhetsprodukter fra BS&B

Sprengblekk benyttes ofte som alternativ til sikkerhetsventiler for å beskytte trykksatte systemer mot overtrykk. BS&B leverer sprengblekk i størrelser fra 1/8’’ til 42’’ med burst pressure fra 0,07bar til 4.800bar.

Sprengblekk er tilpasset ulike applikasjoner innenfor både olje-, gass-, petrokjemisk-, kjemisk- og farmasøytisk industri, og leveres i en rekke materialer som 6MO, monel, inconel, 316SS, hastelloy, titanium, tantalum, nikkel og karbon. Typiske egenskaper er ikke-fragmentering, tåler fullt vakuum, baktrykk og pulsering, samt sikrer full gjennomstrømming etter sprengning.

Sensorene leveres med et membran med tantalum-tråd som registrerer brudd på sprengblekket (kan leveres med ATEX sertifikat).

Holdere for sprengblekk kan leveres iht. NORSOK og ASME. BS&B har standardiserte holdere, som sammen med spesialtilpassede disker brukes til forskjellige applikasjoner.

STA-KUL sprengblekk
Dette er små kundetilpassede sprengblekk fra 1/4’’ til 1’’ (NPT). Standard utgaven av STA-KUL tåler et baktrykk på 14.7bar og max temp 538°C avhengig av materiale.

Typiske applikasjoner er OEMprodusenter av gassflasker eller andre trykksatte tanker, hvor sprengblekket beskytter mot overtrykk.

Hvert sprengblekk er lekkasjetestet før det forlater fabrikken. STA KUL sprengblekket byttes ut i sin helhet etter at det har blåst. De mest vanlige materialene er: monel, inconel, 316SS, hastelloy og titanium.

Spesialprodukter
BS&B tilbyr også et bredt spekter av spesialprodukter. Ved variabelt trykk, temperatur og korrosjon har BS&B spesialløsninger som f.eks “double disk assembly” for beskyttelse av kostbare sikkerhetsventiler. Denne løsningen består av en tredelt holder og to sprengblekk. Den første disken beskytter den andre disken mot variabelt trykk, temperatur og korrosjon. Den andre disken beskytter selve sikkerhetsventilen.