Ellinor - vår egen minehund


Møt vår nyeste kollega! Hun heter Ellinor og skal jobbe som minehund sammen med Norsk Folkehjelp.

Ellinor ble født 11. oktober 2023, og er av rasen Malinois - en type belgisk fårehund som egner seg veldig godt til arbeidet med å finne miner og andre eksplosiver. Disse hundene er vennlige, tøffe og hardt arbeidende med stor jaktlyst.

Akkurat nå er Ellinor på Norsk Folkehjelps hundetreningssenter i Sarajevo hvor hun trenes til å bli en hund etter miner. Etter endt trening skal Ellinor rydde miner i Ukraina, og gjøre hverdagen tryggere for befolkningen. Haakon Ellingsen AS vil finansiere opplæringen av Ellinor slik at hun kan bidra i dette livsviktige arbeidet.

Vi er så stolte av å ha Ellinor med på laget!

Bilde

Norsk Folkehjelp og minehunder


Norsk Folkehjelp er blant verdens største mineryddingsorganisasjoner, og har fjernet mer enn to millioner landminer, i over 40 land. Nå står de overfor en av sine største oppgaver – å rydde opp i Ukraina.

Hver eneste dag snuser Norsk Folkehjelps minehunder seg fram til miner verden over. Hundene er ekte superhelter som redder liv ved å forebygge ulykker og frigjøre dyrkbar jord. For hver mine hunden finner, reddes et liv. En minehund kan finne en mine opptil 20 ganger raskere enn et menneske klarer ved hjelp av metalldetektor.

Norsk Folkehjelp har trent minehunder i over 20 år, og i løpet av disse årene har det heldigvis aldri skjedd en ulykke med hundene ute i felt. Valpene avles og trenes på Norsk Folkehjelps treningssenter for minehunder i Sarajevo før de skal på livreddende oppdrag. De er ferdig utlært etter mellom 15-20 måneder, og da sendes de ut i aktiv tjeneste. Minehundene jobber ofte til de er 8-9 år gamle. Etter dette går hundene av med pensjon og adopteres bort til de som ønsker å ta hånd om en hund som trenger å hvile etter et langt og aktivt yrkesliv.

Bilde 2