Suksessen med Lucifer fortsetter

Haakon Ellingsen AS har i over 60 år solgt Lucifer magnetventiler til norsk industri, og fra slutten av syttitallet ble markedsområdene utvidet mot olje- og gassprosjekter på norsk sokkel.
Skrevet den 28.06.2023, 00.00
Suksessen med Lucifer fortsetter

I 1978 ble den første magnetventilen med egensikker spole Exia (ATEX) utviklet gjennom et samarbeid mellom Haakon Ellingsen AS og Lucifer i Sveits. Magnetventilen var ferdig godkjent for leveranser til Statoils Statfjord B prosjekt. Dette var starten på en suksesshistorie både for Haakon Ellingsen AS og Lucifer da de aller fleste plattformer i Nordsjøen operert av Statoil/Equinor og Aker BP bruker Lucifer luftopererte magnetventiler.

I 2002 ble Lucifer kjøpt opp av amerikanske Parker, og i over 20 år har Haakon Ellingsen AS og Parker hatt et nært og godt samarbeid mot norske kunder. I tillegg til sin produktkompetanse, markedskunnskap og sporbarhet på de mange tusen ventilene som er levert, er vårt personell godt trent og sertifisert til vedlikeholds- og serviceoppdrag for hele spekteret av porteføljen. For å gi den aller beste service til våre kunder, sørger vi for et stort lager av magnetventiler i Norge.

Parker Lucifer magnetventiler for pneumatiske aktuatorer og systemer leveres i mange varianter, størrelser og konfigurasjoner. Vi har gjennom et langt samarbeid med Lucifer og Midland også utviklet manifoldbaserte kompaktpaneler basert på oljeselskapenes standardiserte løsninger. Ellingsens kompakte kontrollpaneler gir våre kunder store besparelser i vekt, volum og fleksibilitet. Teknisk og operasjonelt har disse kontrollpanelene også store fordeler relatert til lekkasje og forenklet vedlikehold.

Haakon Ellingsen AS posisjonerer seg nå mot store prosjekter som Yggdrasil, Valhall og Fenris der Parker Lucifer er nominert som leverandør av pneumatiske magnetventiler.